QUIZ 13


1. What relation to me is my mother’s father’s only daughter?
Ans: Mother

2. In what U.S. state will you find the colorful sandstone formations called the ‘Painted Desert’?
Ans: Arizona

3. In Mexico, the Cinco de Mayo holiday celebrates an 1862 battle in which Mexican troops defeated soldiers from what country?
Ans: France

4. According to legend, what discovery led Archimedes to run naked through town shouting “Eureka”?
Ans: Principle of buoyancy

5. What location in Colorado is known as the “Mile High City”?
Ans: Colorado

6. In which country do the natives have surnames, but not family name?
Ans: Iceland

7. How many black dots are there in total on a standard dice?
Ans: 21

8. What word is derived from the Latin meaning “where three roads meet”?
Ans: Trivia

9. Which U.S. President held the first presidential news conference from which the press was allowed to make direct quotations?
Ans: Dwight D. Eisenhower

10. Which two countries World Cup football 1969 qualifying match was known as “Soccer War”?
Ans: Honduras and El Salvador

11. What type of sandwich is also known as submarine, hoagie, wedge, grinder and bomber?
Ans: Hero

Comments

Popular Posts