QUIZ 30 (Nepal Geography)


1. Mt. Gaurishankar is in which district?
Ans: Dolakha

2. Where is the headquarters of Bajura district?
Ans: Martadi

3. Jhimruk is a tributary of which river?
Ans: Rapti

4. Which two rivers are joined at Galwa to form Karnali River?
Ans: Humla Karnali and Mugu Karnali

5.Which is the longest glacier in Nepal?
Ans: Khumbu

6. In which district does the river Bandganga mailny flow?
Ans: Kapilvastu

7. Which is the western point of Mahendra Highway?
Ans: Banbasa

8. What is the site of Sunkoshi hydroelectricity power plant?
Ans: Lamoshangu, Sindhupalchowk

9. The Barbabise bazaar lies in which district?
Ans: Sindhupalchowk

10. Where is the Satyawati Lake?
Ans: Palpa

Comments

Popular Posts