QUIZ 18


1. What is a common name for a photograph of a face, especially one taken for police records?
Ans: Mugshot

2. What are the respiratory organs of fish?
Ans: Gills

3. What name is given to a person who lacks pigment in skin and hair?
Ans: Albino

4. According to Lewis Carroll, which character did Alice follow down the rabbit hole to get to Wonderland?
Ans: White Rabbit

5. A traditional Devon cream tea is cream and jam spread on..what?
Ans: Scones

6. In the folk tale, who had to deal with 40 thieves?
Ans: Ali Baba

7. Which fictional character travels in the TARDIS?
Ans: Doctor Who

8. What is the name of the cake made from oats and syrup?
Ans: Flapjack

9. What is the name for a portion of fish with the bones removed?
Ans: Fillet

10. Which artist is well known for cutting his ear?
Ans: Vincent Van Gogh

11. Who played Don Corleone in the 1973 film ‘The Godfather’?
Ans: Marlon Brando

12. Which fictional schoolboy’s Lord Voldemort is the archenemy?
Ans: Harry Potter

13. In which London square is the Christmas tree an annual gift from the people of Norway?
Ans: Trafalgar Square

Comments

Popular Posts