QUIZ 9


1. Which late 80s pop act had their Grammy revoked for allegedly not singing the vocals on their album?
Ans: Milli Vanilla

2. Which character in Greek mythology killed his father, married his sister, and ate his own children?
Ans: Cronos

3. During the Persian Gulf War, what color ribbon was popularly used to honor American soldiers?
Ans: Yellow

4. What scale is used to measure the damage caused by an earthquake?
Ans: Mercalli

5. In the US music business, when an album “goes platinum”, a minimum of how many copies have been sold?
Ans: 200,000

6. In which wing of the White House in Washington DC, would you find the Oval Office?
Ans: The West Wing

7. What is the only planet in our solar system that rotates clockwise?
Ans: Venus

8. According to the song made popular by singer Tony Bennett, where did he leave his heart?
Ans: San Francisco

9. On what ship did Charles Darwin serve as a naturalist during a five-year voyage in the 1830s?
Ans: The Beagle

10. In 1917, from which country did US purchase US Virgin Islands?
Ans: Denmark

11. What was the first company to air a television commercial in the US?
Ans: Bulova Company

12. Which US state originates from an Indian word meaning “at the long tidal river”?
Ans: Connecticut

Comments

Popular Posts