QUIZ 33 (NEPAL LITERATURE N ARTS)


1. For which novel did Daulat Bikram Bista receive the Madan Puraskar in 1988?
Ans: Jyoti Jyoti Mahajyoti

2. What is the real name of the Nepalese sort storywriter and novelist Bhau Panthi?
Ans: Tilak Prasad Sharma

3. Which was the first novel to be awarded the Sajha Puraskar?
Ans: 'Agat' by Bhawani Bhikshu

4. For which novel did Peter J. Karthak reveive the Sajha Puraskar?
Ans: Pratyek Thaun Pratyek Manche

5. For which book was Shankar Lamichhane awarded Madan Puraskar in 1967 AD?
Ans: Abstract Chintan Pyaj

6. Which play by Mohan Raj Sharma was awarded the Madan Puraskar in 1985 AD?
Ans: Baikuntha Express

7. Bijaya Malla's first son was also a famous novelist. What was his name?
Ans: Sobbha Riddhi Bahadur Malla

8. Who was the first recipient of Sajha Puraskar?
Ans: Bhupi Serchan

9. Who was awarded Madan Puraskar for a biographical treatise on Laxmi Prasad Devkota?
Ans: Nitya Raj Pande

10. Who was the first recipient of Byathik Kabya Puraskar?
Ans: Dinesh Ahikari

11. Which humorist wrote 'Khyal Khyal', ' Sanchai Chha' and 'Khappar'?
Ans: Ram Kumar Pandey

Comments

Popular Posts