QUIZ 27 (Nepal History)


1. Who built Tripur Durbar?
Ans: King Anand Dev

2. Who was the Nepalese Army personal to climb Mt. Everest?
Ans: Padam Bd. Tamang

3. When was first census took place in Nepal?
Ans: 1968 B.S (1911 A.D.)

4. Who was the first woman CDO of Nepal?
Ans: Usha Nepal

5. Who was the first woman Deputy PM of Nepal?
Ans: Shailaja Aacharya

6. Who was the first Nepalese woman to record a song?
An: Melwa Devi

7. Who was the first Lichhavi King of Nepal?
Ans: Jay Dev I

8. Who introduced the Royal Khadga Nishana in 1917?
Ans: Chandra Shamser

9. Who was the adopted son of Bhimsen Thapa?
Ans: Sher Jung Thapa

10. It is now common that Lichhavis came to Nepal from Vaishali . But do you know who drove them out of Vaishali?
Ans: Ajat Shatru

Comments

Popular Posts