QUIZ 7


1. In which country did fireworks originate?
Ans: China

2. As an American Scene Painter, Edward Hopper made work that showed what?
Ans: Everyday Events

3. What was the name of the secret program to develop the world’s first nuclear weapon, during WWII?
Ans: The Manhattan Project

4. Where was the site of the first battle of the American Revolution?
Ans: Lexington, Ma

5. What is the mascot of the University of Florida?
Ans: Gator

6. What is the term that refers to the condition of high levels of glucose?
Ans: Hyperglycemia

7. What is the capital of Indonesia?
Ans: Djakarta

8. Which country won the first World Cup Cricket?
Ans: West Indies (1975 AD)

9.Where is the headquarters of NATO?
Ans: Brussels, Belgium

10. What is the full form of SAARC?
Ans: South Asian Association for Regional Cooperation

Comments

Popular Posts