Quiz 14


1. What is called for a thief who breaks into buildings by climbing to upper storeys?
Ans: Cat burglar

2. What does the British sovereign traditionally distribute on Maundy Thursday?
Ans: Money

3. What is the name for a sensational article that is exclusive to one newspaper?
Ans: Scoop

4. Who was America’s first black astronaut?
Ans: Maj. Robert H. Lawrence

5. Which media mogul started his career by sending news via carrier pigeon?
Ans: Paul Julius Reuter

6. What game was invented aboard a yacht by a Canadian couple?
Ans: Yahtzee

7. What is the ring of dirt left behind in the bath when all the water has drained out?
Ans: Tidemark

8. If potato is the ‘bubble’, what is the ‘cabbage’, in the traditional British dish of leftovers?
Ans: Squeak

9. According to a Hindu legend, from what flower was the Lord Brahma born?
Ans: Lotus

10. In the Merchant of Venice, what must Antonio turn over to Shylock if he defaults on his loan?
Ans: A pound of flesh

11. Which cosmetic treatment is sometimes used to describe the renovation of a building?
Ans: Face-lift

Comments

Popular Posts