QUIZ 16


1. What name is given to someone who is over interested in other people’s business?
Ans: Nosy parker

2. What is the capital of Hungary?
Ans: Budapest

3. In legend, who was employed to rid Hamelin of its rats?
Ans: Pied Piper

4. Who became President of South Africa in 1994?
Ans: Nelson Mandela

5. What is the name for the soft, fine feathers of a bird?
Ans: Down

6. What is the name for the dome-shaped hut of some North American Indian people?
Ans: Wigwam

7. Which is the Greek goddess of the harvest?
Ans: Demeter

8. Which ‘Queen of Scots’ did Elizabeth I of England execute?
Ans: Mary

9. What is the national symbol of Wales?
Ans: Daffodil

10. Which film won the Best Picture Oscar at the 2001 Oscars?
Ans: Gladiator

11. What is the name of a drink made from vodka and tomato juice?
Ans: Bloody Mary

12. At the start of a standard game of snooker, the red balls are formed into what shape?
Ans: Triangle

Comments

Popular Posts