QUIZ11


1. What color is an emerald?
Ans: Green

2. On the Great Seal of the United States, what is the eagle holding in its beak?
Ans: Ribbon

3. What was the nickname for the original Tacoma Narrows bridge?
Ans: Galloping Gertie

4. Who was the founder of Stoicism?
Ans: Zeno of Citium

5. Which French designer became known in the 1920s for combining masculine tailoring with women’s clothing?
Ans: Coco Chanel

6. How many striped balls are used in a game of eightball?
Ans: 7

7. Which political party did Andrew Johnson belong when was elected Abraham Lincoln’s Vice President?
Ans: National Union Party

8. What does ATM stand for?
Ans: Automated Teller Machine

9. In a legislative body, what is it called when someone blocks passage of a bill with tactics such as long speeches?
Ans: Filibuster

10. In a standard deck of playing cards, how many faces cards have figure with only one eye showing?
Ans: 3

11. Who was the villainous pirate in the book Treasure Island?
Ans: Long John Silver

Comments

Popular Posts