QUIZ 31 (Nepal Geography)


1. In which district is the Tinker Pass?
Ans: Darchula

2. Where in Rukum district of Nepal is there a domestic airport?
Ans: Chaur Jahari

3.Which two districts have common borders with India and China?
Ans: Darchula and Taplejung

4. Which river in Nepal is known as Sharada in India?
Ans: Mahakali

5. What is the name of the bridge at Kodari on Nepal-China border?
Ans: Miteri Shanghu

6. Which is the latest National Park in Nepal?
Ans: Shivapuri National Park (2058 B.S.)

7. Which is the smallest Wildlife Reserve in Nepal?
Ans: Parsa Wildlife Reserve

8. Name the headquarters of Dolpa district.
Ans: Dunai

9. In which district is Mt. Kanchanjunga?
Ans: Taplejung

10. What was the name of Kalikot before 2032 B.S.?
Ans: Tibrikot

Comments

Popular Posts