QUIZ 29 (Nepal Geography)


1. Which river flows between Gorkha and Lamjung?
Ans: Chepe

2. What was the former name of Dhobikhola?
Ans: Rudramati

3. What is total area of Nepal?
Ans: 1,47,181 sq. km.

4. In which mountain range does 'Mt. Amadablam' lie?
Ans: Mahalangur

5. Which district in Nepal is there a beautiful place called Srinagar?
Ans: Palpa

6. What is the highest peak in the Gorkha Himal range?
Ans: Manaslu

7. Which river drains Dang valley?
Ans: Babai

8. From which mountain does river Yashodhara start?
Ans: Ganesh Himal

9. What was the former name of river Tukucha?
Ans: Ichumati

10. Which river is known as Mahaprabha in Sanskrit?
Ans: Arun

Comments

Popular Posts